Активности по повод денот на албанското знаме (слики)

По повод на ден 28 Ноември, денот на албанското знаме во нашето училиште се одржа културно-уметничка програма која се организираше од страна на одоворните наставници заедно со учениците  

Read More

Активности по повод Денот на Азбуката (слики)

По повод на ден 22 Ноември, денот на албанската азбука во нашето училиште се одржа културно-уметничка програма која се организираше од страна на одоворните наставници заедно со учениците    

Read More

Учениците од нашето училиште учествуваат на изложбата “Младите сликари” (ФОТО)

Во рамките на неделата на наставникот во Чифте Амам се одржа изложбата “Младите сликари” како активност за одбележување на Денот на учителите “7 март”. На оваа изложба присуствуваа сите основни училишта на Општина Чаир. Во рамките на оваа активност, со говор ги поздрави градоначалникот на општина Чаир, г. Висар Ганиу. Нашето училиште учествуваа младите сликари: […]

Read More

Календар  на јавни и културни настани

    4 Септември             – Прием на првачињата; 8 Септември             – Ден на независноста на Р.Македонија; Септември – Курбан Бајрам 5 Октомври               – Светски ден на учителите; 11 Октомври – Ден на востанието на Македонскиот народ; 23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба 24 Октомври – Ден на ООН; 13 Ноември – […]

Read More