Учениците од нашето училиште учествуваат на изложбата “Младите сликари” (ФОТО)

Во рамките на неделата на наставникот во Чифте Амам се одржа изложбата “Младите сликари” како активност за одбележување на Денот на учителите “7 март”.

На оваа изложба присуствуваа сите основни училишта на Општина Чаир.

Во рамките на оваа активност, со говор ги поздрави градоначалникот на општина Чаир, г. Висар Ганиу.

Нашето училиште учествуваа младите сликари: Амра Синани, Дјела Рамадани и Алејна Ислами, предводени од наставникот по уметност Алма Сарачини.